zondag 28 maart 2010

VoorjaarsaftrapNu de dagen beginnen te lengen is er bij mooi weer eindelijk weer gelegenheid om voor en na mijn werk nog wat fotografische activiteiten te ontplooien.

Traditioneel wordt dit afgetrapt met een bezoek aan van mijn vaste voorjaarsplekken, het landje van Geijsel bij Ouderkerk aan de Amstel. Op een paar minuten van mijn werk en een ochtendplek (zon in de rug) is dit onder water gelopen weiland ideaal om wat tijd door te brengen. Vele eenden en, vanaf februari, Grutto’s zijn hier aanwezig inclusief soms 100-den van de IJslandse Grutto – een ondersoort die door Nederland trekt.

Activiteit was nog laag, de vele Grutto’s stonden nog met de kop in veren en de meeste zomergasten moeten nog in grote getale arriveren. Een laag langs vliegende Wulp gaf een mooie serie vliegbeelden en een paartje Bergeenden op een berijpt weiland in de ochtendzon gaf een mooie sfeer maar het Geijsel seizoen duurt nog lang en hopelijk krijg ik later in seizoen alles wat er zich regelmatig vertoeft mooi voor de lens.
Op de terugweg is vlak bij huis een weiland met een club Kieviten die a’s ochtends actief aan het ‘vechten’ zijn. Ook daar alvast in de namiddag even wat voorwerk gedaan voor meer vuurwerk later in de maand. In de middag waren de Kieviten minder actief dus wellicht toch een ochtendplek. De tijd zal het leren.Vlak in de buurt bij een lokaal snackfood restaurant azen altijd meeuwen en kauwen op het afval en dat kan leuke foto’s opleveren van de vogels op auto’s en Kauwen en Eksters op afvalbakken. Deze keer gaven alleen de Kokmeeuwen thuis maar potentie genoeg de komende weken.


1 opmerking:

  1. Leuke reeks, vooral de foto’s van Wulp en Kievit vind ik goed. Groet, Wout

    BeantwoordenVerwijderen