woensdag 24 maart 2010

Mooi speelgoed!

Sinds kort heb ik een nieuwe beste vriend. Hij heet Canon EF 500mm f/4L IS USM. Mooi Speelgoed! Het komt dan ook goed uit dat het tegenwoordig weer gewoon licht is buiten voor en na het werk. Dat betekent even gelegenheid om de nieuwe lens te testen en tegelijkertijd aan de fotojaarlijst USA te werken!

Vorige week 's avonds na het werk even naar de Baylands gegaan. Hier is altijd wel wat te beleven. Veel waterwild en altijd wel een handje vol Snowy Egrets. Ook zijn de Anna's Hummingbirds weer mooi uitgekleurd en ze hebben weer stelling genomen op hun uitkijkposten om alles wat los en vast zit aan te kunnen vallen.



Northern Pintail, California, USA


Anna's Hummingbird, California, USA


Snowy Egret, California, USA

Vanmorgen voor het werk maar weer eens naar Shoreline Lake gegaan. Ook hier was het erg levendig. Cedar Waxwings sissen in de ronte en de Lesser Goldfinches ruzien er vrolijk op los. Langs de oever van het meer fourageren wat American Robins in het morgenlicht.



Cedar Waxwing, California, USA


Lesser Goldfinch, California, USA


American Robin, California, USA

Maar het betere werk bevindt zich op het meer. Tussen de grote en kleine toppers, brilduikers en ander spul stelen de Surf Scoters de show. Dicht tegen de kant duiken deze merkwaardig uitziende zeeeenden mossels op. Dat is nog tot daar aan toe. Maar vervolgens worden deze met huid en haar verslonden. Bewonderenswaardig...


Surf Scoter, California, USA


Surf Scoter, California, USA

Martijn Verdoes

3 opmerkingen: