donderdag 11 februari 2010

Nederland versus California, let the games begin!

Het idee van Marc om 200 vogelsoorten in een jaar te fotograferen werkt aanstekelijk. Een mooi excuus om lekker de deur uit te gaan om te fotograferen, zeker nu de lente alweer zijn intrede lijkt te doen in California. Dit in schril contrast met de winterse omstandigheden in Nederland. De blog en de fotojaarlijst zijn ook een stok achter de deur om regelmatig beelden te bewerken. Immers, California = lekker weer = meer foto’s = achterstand! Nooit eens een lekker regenachtig weekend waarin je wat beelden kan bewerken. Elk voordeel heb z’n nadeel zullen we maar zeggen… Fotojaarlijst Nederland versus California, let the games begin!


Begin dit jaar ben ik samen met Kimberly naar Joshua Tree National Park geweest. Een prachtig woestijn gebied ten oosten van Los Angeles met unieke flora en founa. Aardige foto’s van de Greater Roadrunner en de Cactus Wren betekende een goed begin van de jaarlijst. Jaarlijsttechnisch heb ik er niks aan, maar desalniettemin een leuke verassing was de ontmoeting met twee Coyotes die zich goed lieten fotograferen.









Greater Roadrunner, Joshua Tree NP, California, USA.









Cactus Wren in een Joshua Tree, Joshua Tree NP, California, USA.









Coyote, Joshua Tree NP, California, USA.



Een bezoek aan de kust op een winderige dag leverde leuke foto’s op van onder meer een langs vliegende Brown Pelican en een Western Gull die de bui niet ziet hangen.









Brown Pelican, California, USA.









Western Gull, California, USA.


De laatste paar dagen heb ik geprobeerd om zo veel mogelijk vrije uurtjes te besteden aan het fotograferen van ‘het normale spul’. Rond het lab waar ik werk zijn de hele winter al een stelletje Western Scrub-Jays in de weer met eikels. Op luidruchtige wijze proberen deze kleurrijke zenuwelijers zo geheimzinnig mogelijk eikels te verstoppen. Ook de Black Phoebe, een zeer vermakelijke vliegenvanger soort liet zich aan de fotojaarlijst toevoegen.









Western Scrub-Jay, Stanford, California, USA.









Black Phoebe, Stanford, California, USA.


Martijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten