zondag 17 januari 2010

Eindelijk mooi weer!

Na de Baltimore Troupiaal expeditie verslechterde het weer snel met zwaar winterweer het weekend. De hele week erna druk en bijna geen tijd om naar buiten te gaan. In de tussentijd nog wel Smient en Kramsvogel op de foto kunnen krijgen maar vrijdag had ik vrij en tijd om naar buiten te gaan, alleen hele dag grijs en grauw. Zaterdag ook tijd, ook grijs en grauw. Zondag weinig tijd maar het weerbericht zag er redelijk uit... Dan maar vroeg eruit en even op pad alleen... 's ochtends grijs en grauw!

Zaterdagochtend wel alvast wat verkenning gedaan. 'Dieptepunt' was een exoot (Zwaangans) die doelbewust een verzwakte Knobbelzwaan probeerde om te leggen.



Zondagochtend 11.15 kwam er toch langzaam een zonnetje en om 11.20 stond ik buiten voor een 'klein rondje' om het Valkensburgse Meer. Uiteindelijk via Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse en terug via Noordwijkerhout weer thuis rond een uur of vier onder het genot van een strakblauwe hemel.

En de Score? Een Roerdomp in paalhouding op een openbare weg, Grote Zilverreiger in een weiland (het nieuwe Nederlandse winterbeeld!), een roepende Zwarte Kraai, vliegende Grote Zaagbekken en vliegende Holenduiven.







Verder nog extra beelden van eerder gefotografeerde soorten. Zoals spectaculaire groepen Smienten, op het Valkensburgse Meer (4000+ vogels), Dodaars en vliegende Meerkoeten, een vrouw Merel tussen de bladeren en Wilde Zwanen.







Het was een mooie dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten