maandag 30 augustus 2010

Wales in het voorjaar

Wales vormt samen met Engeland, Noord-Ierland en Schotland één staat: Het Verenigd Koninkrijk.Wales ligt ten westen van Engeland en heeft een ruig landschap en een kustlijn van 1200km. Samen met Alan & Ruth van The Biggest Twitch (http://thebiggesttwitch.com/) hebben we 5 dagen rondgereisd. Ze hebben het wereldrecord vogels kijken in een jaar gebroken en gesteld op 4341 soorten! Zij zijn ook zeer op de hoogte van de vogels in hun thuisland en een aantal voorbeelden volgen hieronder.

De Waterspreeuw (de Engelse ondersoort met een roodbruine buik)

Rietzanger

Tapuit

Aan de kust diverse zeevogelkolonies waar je redelijk dichtbij kunt komen. Hier zijn we bij Noordse Stormvogels.


Begonnen in Ierland is een mooi fenomeen dat Zwarte Zeekoeten voor het broeden gebruik maken van buizen die in wanden van havens zitten!

Een van de ouders kijkt hoe de ander uit het gat gaat vliegen

Zeer contrasterend zijn uiteraard de rode poten die mooi afsteken tegen het zwarte verenkleed!

Zoals bij ons de Grauwe Gans zich overal bevindt waar maar wat water is zo is dat hier met de Grote Canadese Gans

Zeer spectaculair is het voederstation van de Rode Wouwen in Gigrin Farm. Iedere dag rond 15.00 uur komt er een tractor met slachtafval en zitten de Roeken, Kraaien, Raven, Buizerds maar vooral de Rode Wouwen al te wachten in de bomen en op de grond. Ik heb gebruik gemaakt van de fotografen hut (20 pond) en was daar als enige terwijl alle toeristen in de andere hutten zaten. Als je deze sierlijke roofvogels goed wilt bekijken en fotograferen, dan is "this the place to be"!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten