donderdag 22 april 2010

Mexico, landje van mijn dromen!

Afgelopen februari zijn wij wederom naar Mexico geweest. 110 miljoen mensen wonen er maar aangezien een kwart daarvan in en rond de hoofdstad Mexico-Stad leeft, heb je veel plekken waar je nog schitterende natuur hebt. Het blijft een top bestemming zo in onze winter, alle ingrediƫnten voor een korte of lange break zijn hier aanwezig: stralend weer, heerlijke temperatuur, aardige mensen, goede infrastructuur, zalig eten en drinken maar toch ook vooral veel mooie en unieke vogels (endemen, alleen in het land voorkomend) met uitstekende fotografische omstandigheden.
Grey-barred Wren
Deze Wren is zo'n endeem uit Centraal Mexico.
Ook veel overwinterende zangers uit Noord-Amerika in dit deel van Mexico.
Virginia's Warbler
De kleinste valk uit Noord- en Midden-Amerika is de Amerikaanse Torenvalk, hier een mannetje wat net wegvliegt uit een struik.
American Kestrel

In het binnenland is water schaars, deze Amerikaanse kleine Zilverreiger vergiste zich in de landing, het water was dieper dan hij dacht!


Snowy Egret

Violet-green Swallow

Dit jaar hebben we de omgeving van Oaxaca bezocht. Rond deze stad is Mexico het smalst en rij je met gemak in een paar uur van de Atlantische kust naar de kust van de Grote Oceaan. Aan deze laatste kust ligt o.a. Puerto Angel, ook hier vind je goede omstandigheden om te fotograferen.
Brown Pelican
Elegant Tern
Brown Booby
Uit de Lonely Planet haalden we informatie over een van de mooiste logeerplekken in Mexico, het uitzicht vanaf deze zeer riante plek (bereikbaar met een trap met 140 treden!) was adembenemend!
Meer landinwaarts kom je al snel roofvogels tegen en is het prettig dat de wegen vaak de mogelijkheid geven om langs de kant te gaan staan en je camera te pakken.
Common Black Hawk
1075 Soorten vogels zijn er waargenomen in Mexico, ruim 150 meer dan in heel Noord-Amerika en 110 zijn endeem
De Sierra Madre is een hooggebergte met zijn specifieke flora en fauna, in dit gebergte komt een van de kleinste vogels in de wereld voor, amper 7cm groot.
Bumblebee Hummingbird
Valle Nacional

Mitla

Teotitlan del Valle


Het biotoop wordt ook droger en vervoer van voedsel en andere zaken voor de lokale bevolking gaat vaak met behulp van Ezels.Typisch Mexicaans biotoop

Uiteraard staat Mexico ook bekend om de Maya cultuur en tempels. Midden op de dag zijn er vaak weinig toeristen zodat je ongestoord de tempels kunt vastleggen, de hitte moet je er maar dan voor over hebben.

Yagul

Vaak vinden we daar ook weer vogels die uniek zijn voor het gebied.


White-throated Towhee
Vanaf 4 uur in de middag kun je weer op pad en vooral uit de auto fotograferen zorgt er voor dat we weer met genoeg gigabyte aan beelden huiswaarts kunnen gaan. Wij nemen altijd een lege rijstzak mee naar het buitenland en het eerste wat we doen is in een lokale supermarkt 5 kilo rijst kopen om de telelens genoeg stevigheid te geven bij het fotograferen uit de auto.
Op 2000 meter hoogte in de Sierra Madre ligt Cerro San Felipe, de zeldzame Dwarf Jay komt hier voor maar ook een van de mooiste Warblers, de endemische Red Warbler.

Red Warbler

Cerro San Felipe


Geen opmerkingen:

Een reactie posten