maandag 26 april 2010

Lanzarote deel 3

Het laatste deel van de 'Lanzarote-trilogie' biedt wat meer verschillende foto's om het overzicht van onze trip compleet maken.

In het noorden heb je een mooi uitkijkpunt 'Mirador del Rio', waar je een uitzicht hebt op het eiland 'La Graciosa':
De hekjes waren vrij laag, het uitkijkpunt lag vrij hoog. Maakt niet uit als de kinderen er niet bij zijn.. ;)
Dus niet al te lang buiten gebleven. Waarop binnen onder het genot van een kopje koffie een raaf net voor het uitzicht kwam staan:Dan maar een close-up:


Ook vrij noordelijk ligt 'Jameos del Agua'. De Jameos del Agua maakt deel uit van een vulkanische tunnel. Deze tunnel heeft een lengte van 7km reikt van de Kroon Vulkaan tot in de Atlantische Oceaan. Op sommige plaatsen zijn er openingen in het plafond van de tunnel, dit noemt men een "Jameo". De voor het eiland zeer bekende architect Cesar Manrique heeft het (concept) ontwerp hiervoor gemaakt.

Eerst zie je een stuk van de ondergrondse rivier:Vervolgens loop je door de tunnel langs een meertje waar endemische rivierkreeftjes voorkomen.
Erg mooi en rustgevend hier:


Vervolgens krijg je opeens een zwembad met palmboom voor je neus. Hoe bedoel je contrast?
Prachtig gemaakt overigens, en ook hier zeer rustgevend.


Na de Jameos del Agua was het hoog tijd om het vissersdorpje Orzola te bezoeken voor de lunch. Onderweg kwamen we langs apart duingebied:

In het zuidwesten heb je bij El Golfo nog mooie meertjes. Hier de groothoek gebruikt:En ook bij Lanzarote kun je onder het genot van een klein drankje natuurlijk genieten van een ondergaand zonnetje.. ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten