vrijdag 23 april 2010

Gouden lege handen


Berkheide, Katwijk

Gouden lege handen. Zo voelde het een beetje aan afgelopen weekend. Super mooi weer dus elke dag voor dag en dauw op, op zoek naar voorjaarsgasten. Zaterdagochtend bij het krieken van de dag rijdend naar Berkheide, de Zuidduinen van Katwijk, reed ik al snel een dikke mist in, door de koude nacht was er grondmist ontstaan. Toch maar duin in met de hoop dat het snel zou opklaren.

Door de laaghangende mist lagen de duintoppen vrij boven de mistbank en met het ochtendlicht gaf dat een sprookjesachtige fotogenieke sfeer. Magnefiek.

Na dit schouwspel was het aan de beurt aan de duinvogels maar ondanks verwoede pogingen was de opbrengst ruimschoots mager te noemen. Niet alleen qua resultaat maar ook qua aantallen vogels. De grote massa moest blijkbaar nog komen (oa Nachtegalen en Grasmussen) en wat er zat werkte niet mee.

Aan het einde van de ochtend nog 4 tapuiten gevonden en in de avond weer teruggegaan maar ook deze fraaie vogels wilden niet meewerken. Zuiddduinen – Marc: 2-0.

De zondagochtend maar van tactiek verandert en besloten naar een moerasgebied bij Zevenhoven te gaan met hopelijk meewerkende Geoorde Futen en Zwarte Sterns. Ruim voor aankomst bleek daar ook mist te hangen wat wederom fraaie gouden momenten opleverden, onder andere van groepen Grauwe Ganzen. Ook een roepende fuut in een sloot vlak bij het gebied was meewerkend. Helaas bleek de mist hardnekkiger dan in de Zuidduinen en duurde het tot na achten dat de mist goed was opgetrokken. De Geoorde Futen zaten er wel in behoorlijke aantallen maar wilden niet meewerken en Zwarte Sterns waren helemaal niet aanwezig…. Dat wordt later weer een poging.


Fuut, Zevenhoven


Grauwe Gans, Zevenhoven

Zondagavond maar een wit wijntje genomen, ook goud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten