zaterdag 31 juli 2010

Een nietsbelovende ochtend...

De eind juli Agami-velddag begon grijs en het weer zou alleen maar slechter worden.

Geen dag waar je hoge verwachtingen van mag hebben. Wat doe je dan om er toch het beste van te maken: Experimenteren!

De bestemming was Lentevreugd. Daar heb je kans nog redelijk uit de wind te kunnen fotograferen. Het macro-werk stond op het programma en we hebben geprobeerd optimale resultaten te halen met behulp van de recent gekochte 5 in 1 Reflector, statief, macro lens, afstandsbediening en een flitser met verlengsnoer om de reflector en/of object van verschillende invalshoeken te belichten.

Vanwege het weer zouden we de beste resultaten halen om met hoge ISO-waarde te fotograferen. Voorwaarde is dan wel dat je dan zoveel mogelijk 'expose to the right' toepast. (Dank je Marc!)

Als eerste waren de waterdruppels aan de beurt:


Af en toe kwam dan een zweefvlieg op bezoek:

Vervolgens was het de beurt aan wat slakken. Het klinkt raar maar met alle 'equipment' heb je best tijd nodig om de ideale setting te creeren. Zelfs slakken kunnen dan sneller zijn dan je zou willen ;)


Hieronder de kleine rode weekschildkever Rhagonycha fulva, ook wel soldaatje genoemd, en een voor de liefhebber nog te determineren vlieg:Vervolgens hebben we de lens gericht op de Wespspin Argiope bruennichi. Op een gegeven moment had ik de live-view op de camera 5x ingezoomd op spintepels, linksboven op onderstaande foto. Die spintepels hadden we full screen op het display van de camera. Fantastisch om alle bewegingen daarvan te zien. Het was net een David Attenborough documentaire ;)

Al met al mogen we tevreden zijn met het resultaat. Zeker gezien de omstandigheden. Een geslaagde velddag!

1 opmerking: