zondag 17 oktober 2010

Macro 3

De herfst is de tijd om achter paddenstoelen aan te gaan. 2010 is een zeer goed paddenstoelen jaar door de natte augustus maand, zijn er erg veel paddenstoelen te vinden in de natuur. In ons land komen meer dan 4000 soorten paddenstoelen voor. Met zoveel soorten hoef je, je dan ook nooit te vervelen. Er zijn prachtige soorten te vinden in Nederland, met bijzondere namen. Wat te denken van Sparrenveertje, Heksenboter, Pruikzwam of Oorlepelzwam.

De moeilijkheid bij het fotograferen van paddenstoelen in het bos, is het licht. Vaak staan ze in de schaduw van een boom, of ze vangen heel kort even zonlicht op. Je moet er dan ook snel bij zijn om een mooi tafereeltje vast te leggen. Voor je het weet is een spaarzaam zonnestraaltje alweer vertrokken en ben je te laat.

Maar als het je lukt om iets moois te fotograferen ga je dik tevreden weer huis waards. Niet alleen de paddenstoelen zijn een dankbaar object om met mooi licht vast te leggen, maar ook vliegen die op de zwammen af komen.

Zelfs een varenblad kan met dit najaarslicht geweldig mooi worden.

Wil Leurs

3 opmerkingen:

  1. Hoi Martijn en Han

    Hartelijk dank voor jullie reactie. Het fotograferen van Paddenstoelen was iets dat ik nog niet vaker gedaan had. Het is een zeer leuke uitdaging om er iets moois van te maken. Je kunt lekker stoeien met de belichting.

    Vriendelijke groeten.
    Wil Leurs

    BeantwoordenVerwijderen