zaterdag 9 oktober 2010

California: bootje varen

Monterey bay / Martijn Verdoes

Aangezien Martijn er toch tijdelijk woont, dan kan je er natuurlijk gewoon het beste even langs gaan. En als je er dan toch bent, dan kan je eigenlijk de volledige tijd de paden op, de lanen uit om vogels te kijken en te fotograferen. En als je dan toch bezig bent dan kan je het allerbeste een boottochtje maken op zee, en als je dat erg leuk vindt, zoals wij, dan het liefst meerdere. Het is namelijk verslavend!

Drijvende schuilhut op zee / Martijn Verdoes

Boottochtjes vanuit, vooral, Monterey zijn al vele jaren een begrip. Vlak voor de kust liggen namelijk enkele diepe zee canyons die zeer voedselrijk zijn, zowel voor zeevogels als zeezoogdieren. Op de drie lange (>10 uur) boottochten hadden we bijvoorbeeld meer dan 100 walvissen van drie soorten inclusief de allergrootste; de blauwe vinvis. Tevens 5 soorten dolfijnen, 4 soorten storm-vogeltjes, 2 soorten Albatrossen, 4 soorten Pijlstormvogels, 4 soorten jagers, 1000-den Franjepoten, Blauwe Haaien en Zonnevissen zo groot als een flinke middeklasser.

Sierlijke Stern / Martijn Verdoes

Grey-faced Petrel (derde waarneming voor Noord-Amerika) / Martijn Verdoes

Laysan Albatros / Martijn Verdoes

Laysan Albatros en Zwartvoetalbatros / Marc Guyt

Grauwe Pijlstormvogel / Marc Guyt

Absoluut hoogtepunt was de waarneming van een familie Orka's pal naast de boot. Het gevoel als een mannetje Orka uit het niets op enkele meters uit het water oprijst en met veel geweld zijn adem uitstoot is met geen pen te beschrijven. Bootje varen, het blijft leuk!

Orka / Marc Guyt

Pacifische Witflankdolfijn / Marc Guyt

Bultrug / Martijn Verdoes

Marc & Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten