vrijdag 15 april 2011

Home Patch

Burrowing Owl, California, USA, Martijn Verdoes

Ik denk dat als ik een plek mijn 'home patch' zou moeten noemen dat het dan de Baylands is. De Baylands is een aaneenrijging van parken en moerasland aan de oevers van de San Francisco Bay. Met name het deel van Palo Alto tot Mountain View probeer ik in de vrije uurtjes zo vaak mogelijk te bezoeken.

Burrowing Owl, California, USA, Martijn Verdoes

Een van de leukste bewoners van de Baylands zijn de Burrowing Owls. Een paartje van deze Steenuilachtige vogels lieten zich bij Mountain View goed fotograferen. Overvliegende Red-tailed Hawks werden daarbij goed in de gaten gehouden.

Burrowing Owl, California, USA, Martijn Verdoes

In de wintermaanden en de trektijd vormen de Baylands een pleistergebied voor een groot aantal watervogels. Duizenden eenden, steltlopers en futen huizen zich in de wetlands. Tegen de lente vertrekken de meesten, maar sommigen blijven lang genoeg hangen om ook het fraaie zomerkleed te kunnen bewonderen.

Pied-billed Grebe, California, USA, Martijn Verdoes


Horned Grebe, California, USA, Martijn Verdoes


Black-necked Stilt, California, USA, Martijn Verdoes

In de lente gaan ook de hormonen weer opspelen. Onderstaande mevrouw Snowy Egret was duidelijk niet gediend van de avances van het nogal opgewonden mannetje. Toen het vrouwtje het hazenpad had gekozen overdacht het mannentje zijn strategie nog eens. Zou het dan toch aan zijn kapsel hebben gelegen?

Snowy Egret, California, USA, Martijn Verdoes


Snowy Egret, California, USA, Martijn Verdoes

Groeten uit California.

Martijn

2 opmerkingen:

 1. mooie uiltijes maar waar blijven de foto's van de spotted & pygmy owl?

  Cheerio
  Ferenc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg fraai. Ben ook benieuwd naar de andere uilen!
  gr
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen